martes, 28 de julio de 2009

Hereu i Laporta arriben a un acord per la requalificació dels terrenys del miniestadi

Els veïns qualifiquen l’operació de pelotazo urbanístic i preparen mobilitzacions

Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, i Joan Laporta, president del F.C.Barcelona, han arribat, segons diverses fonts, a un acord per la requalificació dels terrenys de l’entorn de les instalacions deportives, amb el Miniestadi com a indret clau.
El FC Barcelona porta des de 1997, amb l’aparició del pla Barça 2000, intentant treure profit d’aquests terrenys, després que convoqués un concurs per reformar l’estadi del Camp Nou, i necesitava dur aquest acord a l’Assemblea de Compromisaris que el club celebrarà el pròxim agost. El PSC, partit d’Hereu, és conscient de l’oposició dels veins i d’ICV, i té presa per aprovar la requalificació quan abans millor, i així tenir temps per refredar els ànims abans dels comicis municipals de 2011. Així doncs, Hereu s’ha afanyat a entrevistar-se amb Trias, cap de l’oposició de CIU, per buscar suport en una hipotètica aprovació del pla aquest divendres o en un futur no gaire llunyà.
CIU ha demanat a l’alcalde, per signar l’acord, que al pla no només aparegui la reordenació, sinó la data de posada en marxa dels serveis que s’hi allotjaran, que seran educatius i sanitaris, i que per tant requeriran la intervenció de la Generalitat en la calendarització.
La FAVB (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona), ha mostrat el seu rebuig contundent a les intencions del consistori i han denunciat que l’ajuntament dugui la tranformació de la ciutat a cop de titular i sense escoltar el veïnat. Denuncien així mateix la hipocresia de l’alcalde, que diuen: “es gastarà un milió d’euros en què participem en la Diagonal, i la participació en la requalificació del Miniestadi brilla per la seva absència”. Una actitud que creuen que “no és de rebut i ni tan sols acceptable”. Els veïns asseguren que es tracta d’una operació clarament especulativa que liquidarà l’escás patrimoni de sòl d’equipaments que queda a la ciutat de Barcelona.
Hereu ja va afirmar el passat gener que el pla de requalificació s’aprovaria abans que acabés l’any, i que aquest inclouria habitatge tot i l’oposició dels veins. El procés implicarà modificar el Pla General Metropolità. Les seves paraules van ser: “La zona del Miniestadi està caracteritzada per enormes pastilles tancades hermèticament. El projecte, per tant, és absolutament necessari. El farem a la manera barcelonina: fent-ho amb totes les compensacions i respectant les regles del joc”. L’alcalde va afirmar també que hi volia construir, a part d’habitatges nous, locals i una nova vialitat.
Sembla que l’executiu barceloní no té intenció d’escoltar les demandes dels veïns, que parlen de pelotazo urbanístic. Potser no van equivocats ja que l’alcalde va qualificar de “gran reforma urbanística” la reordenació dels terrenys del miniestadi, a la mateixa entrevista que va instar als grups municipals a acutar amb “valentia i responsabilitat”.
CIU, la part necessària per l’aprovació del pla, ha remarcat que la requalificació no es podrà dur a terme inmediatament donada l’actual situació econòmica de la ciutat i del món de la construcció.
La FAVB, que va convocar una roda de premsa dijous passat per deixar clara la seva postura, es va reunir en junta, al igual que l’Associació de Veïns de les Corts, aquest dilluns. Totes dues entitats han programat talls de trànsit per dimecres 22 de juliol, així com una manifestació davant la possibilitat d’una inminent aprovació divendres 24 al consistori barceloní.

Article publicat al Setmanari de Comunicació Directa nº148 del 22 de juliol de 2009

1 comentario:

Rafael del Barco Carreras dijo...

MINIESTADI



Rafael del Barco Carreras



1-08-09. Crisis… ¿Qué crisis? !Aquí no ha pasado nada! De EQUIPAMIENTOS a 1.500 viviendas. Hereu, Trias, Portabella y Laporta sentados en su monopoly han cerrado la partida que sus anteriores en el Barça y Ayuntamiento no supieron o pudieron cerrar. Los equipamientos no generan las hipotecas que generarán los 1.500 PISOS, que aunque nadie compre o pueda comprar a 30, 40 o 50 años, ¡qué más da! El secreto del negocio, como he comentado tantas veces, radica:

1º. Recalificar.

2º. Una CAIXA financia la venta de los terrenos, a precio de BURBUJA, TASADO por tasadora “propia”, ¡Y liquidez surgida de la nada! El Barça podrá urbanizar y construir el ESTADIO MÁS GRANDE Y BONITO DEL MUNDO… al tiempo que varias sociedades recién constituidas (porque es de suponer que a las viejas inmobiliarias, todas quebradas, no les concedan nuevos créditos) comprarán terrenos con créditos hipotecarios… y a construir pisos.

3º. Certificaciones de obra a esa CAIXA y dinero abundante.

4º. Y último, las hipotecas para vender (ninja e insolventes) porque a los precios finales no existe comprador LÓGICO.

Es fácil hacer negocios con dinero ajeno, y si ese dinero en definitiva lo pone o avala el Estado porque esas CAIXAS están a reventar de situaciones similares, y no solo no tienen dinero sino que algunas están prácticamente en quiebra… mejor… que mejor… además cuentan con el dinero que genera el Barça.

Antes, en el Franquismo, la genialidad consistía en robar al Estado a base de doble contabilidad y cajas B, solo los muy privilegiados podían endosar al INI sus quiebras o mega estafas… ahora, tras “convencer” al político o políticos de turno para la recalificación, y a un “CAIXE” BANQUERO… se construye, se hipoteca, y si no se encuentra comprador… tras garantizar créditos-titulaciones durante unos años, fórmula para que la CAIXA financiera genere a su vez liquidez, y cuanto mayor sea el precio de los terrenos y los pisos… más liquidez… se lo quedará el ICO… EL ESTADO.

La gran genialidad española, sin un duro, y con tres o cuatro amiguetes bien situados… fortuna asegurada… el caso GÜRTEL, sin trajes y bolsos… ¿más legal?

Y en Barcelona y entorno sobran unas 100.000 viviendas entre nuevas y semi, las embargadas o cedidas por impago de hipotecas… y grandes proyectos paralizados, La Sagrera y San Andreu (terrenos del Ejército y Renfe comprados??? por el Consorcio de la Zona Franca), varios en el FÓRUM, Las Arenas en la Plaza de España… etc… ver imágenes en www.lagrancorrupción.blogspot.com

¡Falta por ver como acaba este cuento de la lechera! sumado por envergadura al “cuento nacional”. Presumo que Laporta no sueñe con morir arruinado como Miró Sans, y supongo que otro “caixe-banquero”, emulando a Leoncio o Leandro Martínez, director del Banco de Santander entonces, lance su caixa a la gloria que el Barça supone. ¡Pero Las Corts eran otros tiempos!

Y ¡ESPAÑA DOBLA LA TASA EUROPEA DE PARO! y los precios de los pisos, a pesar de la crisis, si no doblan, casi, la MEDIA EUROPEA.